Akciós repülőjegy és szállás Párizsba

2010.07.08. 14:28 tomus

 

 

 

 

 

 

 

 

Akciós szállás Párizs 19 021 Ft-tól

Szólj hozzá!

Akciós repülőjegyek. Online foglalható olcsó repülőjegy!

2010.03.04. 16:49 tomus

Szólj hozzá!

Sztrájk Ferihegye-n

2010.01.12. 11:23 tomus

Január 12.-én kedden késésekre lehet számítani a Malév utasainak. A Malév földi kiszolgáló cégénél hétfő estétől tartó sztrájk miatt. Járat törtlésekre egyenlőre nem volt szükség.

A Malév arra kéri utasait, hogy a megszokottnál legalább egy órával korábban érkezzenek ki a reptérre.

Szólj hozzá!

Meglopták az Air France-t

2010.01.12. 11:22 tomus


Egy belső vizsgálat több, mint 20 millió eurós hiányt állapított meg az Air France üzemi tanácsának költségvetésében. Az óriási hiányra nem tudnak magyarázatot adni. 

Az óriási hiányt az üzemi tanács előző vezetése 2007 márciusa és 2009 novembere között halmozta fel.

A vizsgálat szerint a tanács egyes tagjai a rendelkezésükre álló hitelkártyákkal havi több ezer  eurós összegben törülközőkendőket vagy televíziókat vásároltak. A gyanús kifizetések listáján olyan cirkuszi előadások is szerepelnek, amelyeket az üzemi tanács rendelt, majd egyesületeknek adta el ezeket, de az ezekből származó bevétel nem érkezett meg a tanács számláira. A tanács több szakszervezeti vezetőnek bérelt lakást, de a könyvelésben nem szerepelnek címek. A vizsgálat gyanúsnak találta az egyik szakszervezeti vezető testvérének amerikai útját is melynek 28 ezer eurós költségét szintén a tanács állta.

 

Szólj hozzá!

Részeg utasok fenyegetőztek a Londoni Heathrow-n

2010.01.12. 11:21 tomus


Péntek éjjel három részeg utas pokolgépes fenyegetésre utaló kijelentéseket tett a Londoni Heathrow repülőtérről Dubajba induló Boeing 777-es fedélzetén. Az ittas utasokat terrorellenes rendőri egységek vették őrizetbe.

Az Emirates légitársaság repülőgépe már a kifutópálya felé vette az irányt amikor a három utas fenyegetni kezdte a személyzetet akik riasztották a rendőrséget.


A repülőgépet azonnal megállították a repülőtér egyik félreeső részén és a Scotland Yard terrorelhárítói felszálltak a gépre, és a három személyt megbilincselve elvezették. A járat többi utasát leszállították, és a járat indulását szombat estére halasztották. A repülőtér lezárására nem volt szükség. A repülőgépet erre kiképzett kutyákkal vizsgálták át, de nem találtak robbanóanyagot.

 

Szólj hozzá!

Olcsó repülőjegyek Frankfurtba!!!

2010.01.11. 17:14 tomus

Akciós repülőjegyek Frankfurtba

 

A 2010 január, február és március hónapjaira érvényes repülőjegy akció kretén belül már 32784 Ft-tól repülhet Frankfurtba.

Az akciós repülőjegyeket itt találja a jobboldali akciós repülőjegyek között.

Szólj hozzá!

Munka nélkül a cseh pilóták

2010.01.11. 17:11 tomus

A Cseh Légitársaság (ČSA) a gazdasági válság miatt tavaly 1350 alkalmazottjától, köztük pilóták tucatjaitól, vált meg, jelenleg így mintegy 3300 embert foglalkoztatnak.

 

A legtöbb embert tavaly ősszel bocsátották el, amikor a hatalmas veszteség miatt csődközeli helyzetbe jutottak. Az elmúlt év első felében a veszteségük elérte az 1,8 milliárd koronát, ami 9 hónap után2,5 milliárdra nőtt.

Szólj hozzá!

Szépen megizmosodott a Wizz Air

2010.01.11. 17:10 tomus

Az előző évinél 33 százalékkal több, 7,8 millió utast szállított 2009-ben a Wizz Air - közölte a diszkont légitársaság.

Az idén több mint 10 millió utassal számol a légitársaság. Beszámolva a múlt évi eredményekről, a közlemény emlékezet arra, hogy Prágában a 11. bázisát nyitotta meg a Wizz Air.

 

Tavaly hét új Airbus A320 típusú repülőgépet vett át a légitársaság és negyven új járatot indított. Jelenleg a flotta 27 gépből áll, a téli menetrendben pedig 147 célállomás található.

 

Magyarországon a diszkont légi piacon piacvezető a Wizz Air 45,8 százalékos részesedéssel. Tavaly közel egymillió magyarországi utasa volt, 20 százalékkal több az előző évinél.

 

A hálózat a közeljövőben további két célállomással bővül: 2010 februárjában a finn Turku, márciusban pedig az olasz Bologna/Forli állomásokra is indít járatokat a légitársaság.

Szólj hozzá!

500 Sky Europe alkalmazott vár hiába.

2009.12.17. 10:12 tomus

 Ľubomír Bugáň az Új Szó-nak adott nyilatkozata alapján a szlovák bíróság még idén megszüntetheti a fapados légitársaság ellen folyó csődeljárást amivel a Sky Europe több ezer ügyfele és hitelezője károsodna.

A komoly gondokkal küzdő légitársaság ellen idén szeptember 9-én indult csődeljárás, mivel a pozsonyi bíróság szerint a cég helyzete nem tette lehetővé az átszervezést. A döntés előtt a szlovák fapados légitársaságnak több izben is problémái voltak a gépeit fogadó repterekkel mivel a cég tartozásai miatt azok nem akarták fogadni gépeiket. A társaság sikertelenül keresett befektetőket, a szerintük a társaság lábraállításához szükséges 18 millió eurót senki nem volt hajlandó a Sky Europe rendelkezésére bocsátani.

A társaság több havi bérrel tartozik alkalmazottjainak valamint közel 280 000 felhasználatlan és kifizetetlen repülőjegyet hagyott maga után. Ľubomír Bugáň legutóbbi nyilatkozata szerint az értintetteknek valószínüleg le kell mondaniuk követeléseikről mivel a társaság vagyona a csődeljárás költségeit sem fedezi. A Sky Europe közel 500 alkalmazottjának tartozik legalább 1 havi bérével.

 

Szólj hozzá!

Megvonták a Seagle Air repülési koncesszióját.

2009.12.17. 10:11 tomus

A szlovák SkyEurope csődjét követően északi szomszédunk újabb légitársasága kényszerül tevékenységének beszüntetésére. A Seagle Air főként charterutakat üzemeltető légitársaság akiktől a közlekedési minisztérium megvonta a repülési koncessziót. Az intézkedés péntektől hatályos.

 

A szlovák repülésügyi hatóság egy vizsgálata során fényderült a légitársaság pénzügyi nehézségeire és műszaki hiányosságaira is. A közlekedési minisztérium szóvivőjének nyilatkozata szerint - a Segle Air már nem jogosult a repülési koncesszióra.

A mintegy 200 dolgozót foglalkoztató légitársaság októberben pénzügyi nehézségei miatt már az összes járatát leállította. A Seagle Airt eredetileg repülőiskolaként alapították 1995-ben, majd 2007-ben vált légitársasággá.

Szólj hozzá!

Karácsonyi sztrájk a Malév-pilótáktól

2009.12.17. 10:09 tomus

 A pilóták érdekvédelmi szövetsége a Hunalpa határozatlan idejű sztrájkot hirdetett december 24. Reggelére.

A pilóták 24,3 százalékos béremelést követelnek, ami a bruttó 2,2 – 3 millió forintos fizetéseik melett 550 000 forintos havi béremelést jelent. A melév jelenleg 220 pilótával dolgozik, tehát a követelés az egyébként is nehéz helyzetben lévő légitársaság számára nyilván teljesíthetetlen.

Szólj hozzá!

Akciós repülőjegyek Párizsba!!!

2009.12.15. 16:24 tomus

A 2010 január, február, március és április hónapjaira érvényes repülőjegy akció kretén belül már 25 602 Ft-tól repülhet Párizsba.

Az akciós repülőjegy Párizsba természetesen menettérti, a részletekért kattintson ide

Szólj hozzá!

A British Airways jogi úton lép fel a sztrájk ellen

2009.12.15. 11:39 tomus

Ahogy az eddigi sztrájkok legtöbbjének a Unite szakszervezet sztrájkjának is a légitársaság által tervezett leépítések és megszorítások adnak okot. Miután a szakszervezetnek nem sikerült megegyeznie a British Airways-el az utaskísérők bejelentették, hogy szokatlanul hosszú december 22-től január 2-ig tartó sztrájkot hirdetnek.

A légitársaság számításai szerint a munkabeszüntetés mintegy 120 milliárd forintnak megfelelő font veszteséget termelne. A tervezett sztrájk több mint 900 000 utast érintene, köztük a London – Budapest járaton utazókat is.

A British Airways felajánlotta, hogy akiknek a sztrájkidőszakra, vagy a kezdő- és zárónapot megelőző, illetve követő 48 órára jegyfoglalásuk van, azt költségmentesen átfoglalhatják a cég más járataira a következő egy éven belül.

A légitársaság komoly anyagi gondokkal küzd, a leg meglepőbb az, hogy a British Airways a legerősebb időszaknak számító nyári hónapokban termelte a legnagyobb veszteséget.

Szólj hozzá!

Csökkenti Romániai járatainak számát a Malév

2009.12.15. 11:38 tomus

A malév 65-ről 45-re csökkentette romániai járatainak számát a téli időszakra.

A Malév idén 280 ezer utast szállított romániai járatain. A légitársaság járatainak csökkentését a válsággal indokolta, de az intézkedéstől 7-8 %-os növekedést várnak a járatok telítettségét illetően. A Malév nem csak a jegyárakkal, hanem a budapesti szálodákkal közösen kínált akcióival is szeretné inspirálni utasait.

Szólj hozzá!

Budapest-Tokió charter járatok indulnak jövőre

2009.12.15. 11:38 tomus

Az Alconet japán charter járatokat üzemeltető cég és a kijevi Aerosvit légitársaság sikeres tárgyalásának eredményeként, 2010. július 2. és szeptember 22. között heti rendszerességgel közvetlen charter-járatok indulnak Japán és Magyarország között – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.A gép típusa: Boeing 767-300ER, amely 197 turista, és 22 business férőhellyel rendelkezik. A megállapodásra az új, open-sky légügyi szabályzat keretében kerülhetett sor, amelynek értelmében két úti cél között egy harmadik ország légitársasága is repülhet.

A járatindítás a Magyar Turizmus Zrt. tokiói külképviseletének közreműködésében valósul meg, mivel a képviselet jelentős szerepet töltött be a légitársaságok és a japán charter-üzemeltető cégek közötti szerződés előkészítésében.

A Tokió-Budapest járat nem csak Magyarország, hanem a környező országok vendégforgalmának szempontjából is fontos, tekintettel arra, hogy a japán utazók úti célja általában nem egy ország, hanem egy több országot felölelő turisztikai régió. Mint arról korábban beszámoltunk, az MT Zrt. céljai között szerepel a negatív beutazási trend megállítása, a japán vendégek átlagos tartózkodási idejének 10%-os növelése, valamint új utazási csomagok bevezetése a környező országokkal együttműködve.

A járatindításhoz kapcsolódóan előkészületben van egy Légi Marketing Alap (LMA) létrehozása is, amelyhez a szükséges forrást a Magyar Turizmus Zrt., a japán utazási irodák szövetsége, a JATA (Japan Association of Travel Agents) és a japán utazási irodák biztosítanák.

Mint ismert, az LMA létrehozását a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezte 2007-ben, annak érdekében, hogy több új légi járat indítását ösztönözze és segítse magyarországi repülőterekre. Az új járatok megfelelő kapacitás-kihasználtsága érdekében a Légi Marketing Alap – a rendelkezésre álló pénzügyi források megsokszorozásával – segíti Magyarország mint turisztikai célterület népszerűsítését azokon a küldőpiacokon, ahonnan az új járatok indítása várható.

A Tokio-Budapest járat mellett, a LOT légitársasággal való szerződés értelmében, Tokió-Varsó járatok is fognak indulni, amelyek a Visegrádi Négyek országaival (Csehország, Magyarország, Szlovákia és Lengyelország) együttműködésben szintén vendégeket hoznak majd Magyarországra.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2009. december 14.

Gy. Mészáros Ágnes

Szólj hozzá!

Újraindította Belgrád – Budapest járatát a Malév

2009.12.15. 11:37 tomus

Hétfőn újraindította az  1992-ben felfüggesztett belgrádi menetrend szerinti járatát a Malév, Napi egy járatpár közlekedik a Nikola Tesla és Ferihegy repülőterek között.

 

A légitársaság főként az üzleti céllal utazókat célozza az ujraindított járattal, de a turisztikai utasok számának növekedésére is számítanak.

A járat indítása egyenlőre sikeresnek tűnik ezt bizonyítja a decemberi 70 %-os férőhely-kihasználtság ami egy induló járat esetén nagyon jó eredménynek számít.


December 19-én hatálybalépett a Nyugat-Balkán európai uniós vízummentessége ami szintén pozitív hatással lehet az uj járat életére. A Malév nyáron növekvő utasforgalomra számít ami megalapozhatja a járatok számának növelését.

 

 

Szólj hozzá!

Olcsó repülőjegyek New York-ba

2009.12.02. 17:16 tomus

Olcsó repülőjegyek New York-ba, kihagyhatatlan ajánlat.

Olcsó repülőjegyek New York-ba, csupán 138 758 Ft-ért.

Az olcsó repülőjegyek 2010 Január, Február és Március hónapra foglalhatók.

Az olcsó repülőjegyek melett szállást is foglalhatunk az oldalon, tehát valóban pár perc alatt megszervezhetjük a New York-i kirándulást.

A járat Budapestről indul Milánói átszálással majd a New Yokr-i nemzetközi repülőtérre érkezik. Részletes információk a New York-i repülőtérről ITT.

Szólj hozzá!

Sztrájk a Finnair-nél

2009.12.01. 13:34 tomus

Sztrájkol a Finnair földi személyzete. Mindössze két hete fejeződött be a Finn légitársaság pilótáinak munkabeszüntetése máris itt a következő kiesés. Ezúttal a légitársaság földi személyzete kezdett sztrájkba. A sztrájkot hétfőn reggel kezdték, azóta 20 járatot volt kénytelen törölni a Finnair.

A földi személyzet a légitársaság hétfői bejelentése miatt sztrájkol melyszerint a részleget kiszervezik így a munkahelyek száma is csökken. A Finnair megtakarítási terve közel 500 alkalmazott kiszervezésével jár.

Az előző sztrájk több mint 30 000 utast és 450 Finnair járatot érintett. A légitársaság a sztrájk okozta napi veszteségét hozzávetőleg 2,2-5 millió eróra becsuli.
 

Szólj hozzá!

Sikertelenül záródtak a Wizz Air pozsonyi tárgyalásai

2009.11.24. 09:27 tomus

A Wizz Air fapados légitársaság idén júniusban jelentette be, hogy a szlovák főváros M.R. Štefanik repülőterén forgalmi bázist létesítene. A tervezett együtműködés első lépéseként szeptemberben a Wizz Air beindította Pozsony - Róma járatát.

A fapados légitársaság a SkyEurope Airlines csődjét követően tette meg első lépéseit a szlovák piac megnyitása érdekében. Terveik szerint a már meglévő 11 forgalmi bázisukat bővítették volna a amennyiben sikerül megállapodniuk a pozsonyi repülőteret üzemeltető Bratislava Airport-al. A tárgyalások azomban sikertelenül záródtak így nem bővül a meglévő bázisrepülőterek száma melyeknek Lengyelország, Magyarország, Ukrajna, Bulgária, Románia, és a Cseh Köztársaság ad othont.

A sikertelen tárgyalások eredményeként a Wizz Air január 11-től megszünteti Pozsony-Róma járatát.

Szólj hozzá!

Nyeremény repülőjegye Párizsba!!!

2009.11.23. 16:53 tomus

A HOT magazin és a pelikan.hu közös nyereményjátékot inditott. Nyerj repülőjegyet partnereddel Párizsba!

Csak válaszolnod kell 3 egyszerű kérdésre és máris esélyed van megnyerni a repülőjegyeket Párizsba. A részleteket ITT találod.

Szólj hozzá!

Késett a gépe? Kérjen kártérítést!

2009.11.19. 12:58 tomus

Az Európai Bíróság csütörtöki ítéletében kimondta, hogy azok az utasok, akik végső célállomásukat az előre tervezett érkezési időhöz képest három, vagy több órával később érik el általányalapú kártalanítást kérhetnek a légi társaságtól. A légitársaságok azomban nem kötelesek azt jóváhagyni amennyiben a késést rendkívüli körülmény okozta.

A jogszabály egyértelműen kimondja, hogy a járat törlése esetén az utasok 250 eurótól 600 euróig terjedő általányalapú kártalanításra jogosultak. Itt fontos megjegyezni, hogy ha a légitársaság az eredetileg tervezett indulási időpontot követően más légi járaton biztosítja az utasok szállítását a járat töröltnek tekinthető.
 

Szólj hozzá!

Olcsó repülőjegyek Frankfurtba

2009.11.11. 11:57 tomus

Olcsó repülőjegyek Frankfurtba, kihagyhatatlan ajánlat.

Olcsó repülőjegyek Frankfurtba, csupán 33 403 Ft-ért.

Az olcsó repülőjegyek melett szállást is foglalhatunk az oldalon, tehát valóban pár perc alatt megszervezhetjük a hétvégi Frankfurti kiruccanásunkat.

A járat Budapestről indul és a Frankfurti nemzetközi repülőtérre érkezik. A Frankfurti nemzetközi repülőtér hivatalos honlapja itt.

Jó utat :-)

Szólj hozzá!

Sztrájk az Ibériánál, a légitársaság több száz járatát törölte

2009.11.11. 09:17 tomus

Az Ibéria légitársaság több száz járatát törölni kényszerült a légi személyzet tegnap kezdett két napos sztrájkja miatt.

A spanyol légitársaság napi mintegy ezer menetrendszerinti járatot üzemeltet a sztrájk miatt ebből 368 járatot törölni kényszerült. A népszerű üdülőhelyekre induló járatokat valamint a nagy távolságú járatokat a sztrájk nem érinti.

Az Ibéria személyzete rövid időn belül már másodszor kezd sztrájkba, céljuk a béremelés és a kollektív szerződés módosítása. A szakszervezetek és a cég vezetése vasárnap tárgyalóasztalhoz ültek, de nem jutottak dűlőre.

Szólj hozzá!

Olcsó repülőjegyek Rómába

2009.11.06. 17:38 tomus

Olcsó repülőjegyek Rómába, kihagyhatatlan ajánlat.

Olcsó repülőjegyek Rómába, csupán 32 340Ft-ért.

Az olcsó repülőjegyek melett szállást is foglalhatunk az oldalon, tehát valóban pár perc alatt megszervezhetjük a hétvégi Római kiruccanásunkat.

A járat Budapestről indul és a Római Fiumicino vagy más nevén a Leonardo da Vinci nemzetközi repülőtérre érkezik. Hasznos információk a Fiumicino repülőtérről.

Jó utat :-)

Szólj hozzá!

Bio üzemanyagot tesztel a KLM

2009.11.05. 13:44 tomus

A holland légitársaság elsőként a világon teszteli biokerozin meghajtást. A KLM november 23.-ára tervezi a teszt végrehalytását egy Boeing 747-es repülőgéppel. Az egyik hajtóművet 50%-ban hagyományos kerozin 50%-ban pedig biokerozin hajtja majd.

Amennyiben a teszt jól sikerül hatalmast lépést tehet a KLM a környezetszennyezés ellen, de ehez természetesen szüksége lessz támogatókra. Ha a 23.-ai teszt kecsektető eredményeket hoz a politikai támogatást nyilván megkapják.

 A légiközlekedés környezetünkre gyakorolt hatása óriási. A repülőgépek széndioxidkibocsájtása és zajterhelése nagy mértékben befolyásolja a környezetet. Nem véletlen tehát, hogy világszerte keresik a megoldást. 2012-től például kötelező lessz a "folyamatos süllyedés". Az az 100 reptéren, köztük Ferihegyen is a pilóták új módszert alkalmaznak a leszálláshoz amivel nagyban csökkentik a széndioxid kibocsájtást és a zajterhelést. A folyamatos süllyedés azt jelenti, hogy a repülőgépek folyamatosan, nem pedig szakaszosan süllyedve "lépcsősen" landolnak.

Amennyiben a módszert mind a 100 reptéren kötelezővé teszik több mint 100 000 tonna üzemanyagot és több 10 millió eurót spórolhatnak a légitársaságok. Mindemelett a folyamatos süllyedés 10-15%-al csökkenti egy-egy gép zajhatását.

Szólj hozzá!