Olcsó repülőjegyek, Akciós repülőjegyek repülőjegy

Olcsó repülőjegyek online foglalása. Friss hírek a légiközlekedésről. Akciós repülőjegyek. Olcsó repülőjegy a világon bárhová. Fapados repülőjegyek.

Friss topikok

Hol a legolcsóbb a repülőjegy???

2009.09.28. 13:39 tomus

Úgy gondoltam hasznos dolog összehasonlítani néhány magyar repülőjegy foglaló oldal árait, hogy megtudjuk hol a legérdemesebb repülőjegyet foglalni. Vajon hol találhatók az olcsó repülőjegyek?

Első körben egy rövid összehasonlítást végeztem az alábbi oldalakon www.pelikan.hu, www.repjegy.hu, www.repulojegyek.hu, www.fapados.hu

Persze tudom, hogy van még rengeteg oldal ahol érdemes nézelődni, ez az összehasonlitás azonban csak az előjáték. Tervezem ugyanis, hogy egy átfogó, 15-20 utat és a legtöbb repjegy foglalós oldalt érintő összehasonlítást készitek amiből remélhetőleg kiderül, hogy hol találhatók az olcsó repülőjegyek.

A fent említett 4 oldalon 4 repülőjegyet hasonlítottam össze természetesen mindenütt ugyanarra a dátumra. Amszterdam, Párizs, London és Barcelóna voltak azok a városok amikre most rákerestem, hogy megtudjam, hogy hol a legolcsóbb a repülőjegy. Egyértelmű favorit azonban nem született. A különbségek nem tul nagyok maximum 7000 Ft-os eltérést találtam 2 repülőjegy között ugyanarra a járatra, de inkább az 1000-2000 Ft-os különbségek a jellemzők.

Nézzük az eredményeket:

Barcelónába és Londonba a www.pelikan.hu kínált olcsób repülőjegyet, a Londoni repülőjegy esetén született a legnagyobb különbözet, mivel a legdrágább repülőjegy majdnem 7000 Ft-al volt drágább a pelikánénál ami a legolcsobb repülőjegyet kínálta.

A Párizsba utazók a repjegy.hu-val jártak volna a legjobban, ennél a repülőjegynél a legdrágább a pelikan.hu volt.

Amszterdamba a repulojegyek.hu-n találtam a legolcsóbb repülőjegyet aminél a fapados.hu álltal kínált repülőjegy 1900 Ft-al volt drágább.

 

Tehát ebből a rövid összehasonlításból legalább annyi kiderül, hogy nincs tuti tipp a legolcsóbb repülőjegy megtalálására, egyszerűen nincs olyan oldal ami minden esetben a legolcsóbb lenne, sajnos minden repülőjegy vásárlásakor körül kell nézni több oldalon mert csak így található meg a valóban olcsó repülőjegy.

Sajnos annyit nem utazom, hogy minden oldallal legyen tapasztalatom az azonban biztos, hogy néhol nagy különbségek vannak az oldalak használhatóságában is. A következő felmérésnél majd ezeket is felsorolom. Most csak egyetlen példát említenék: a barcelónai jegy esetében a pelikán nemcsak a legolcsóbb volt, hanem a +/- 7 napos keresési opciónak köszönhetően figyelmeztetett arra is, hogy egy héttel később 80 000 Ft helyett 60 000 Ft-ért is repülhetnék, tehát akinek nem valami konkrét időponthoz, találkozóhoz kötött az utazása, annak nem kell külön minden napra rákeresni, mert a rendszer a megadott időponttól számított +/- 7 napos időintervallumot is megnézi és ha talál olcsóbb jegyet mint az általunk megadott időponton akkor azt jelzi. Szerintem ez egy nagyon hasznos opció, jó lenne ha a többi portálon is elérhető lenne.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olcsorepulojegy.blog.hu/api/trackback/id/tr241412713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása