500 Sky Europe alkalmazott vár hiába.

2009.12.17. 10:12 tomus

 Ľubomír Bugáň az Új Szó-nak adott nyilatkozata alapján a szlovák bíróság még idén megszüntetheti a fapados légitársaság ellen folyó csődeljárást amivel a Sky Europe több ezer ügyfele és hitelezője károsodna.

A komoly gondokkal küzdő légitársaság ellen idén szeptember 9-én indult csődeljárás, mivel a pozsonyi bíróság szerint a cég helyzete nem tette lehetővé az átszervezést. A döntés előtt a szlovák fapados légitársaságnak több izben is problémái voltak a gépeit fogadó repterekkel mivel a cég tartozásai miatt azok nem akarták fogadni gépeiket. A társaság sikertelenül keresett befektetőket, a szerintük a társaság lábraállításához szükséges 18 millió eurót senki nem volt hajlandó a Sky Europe rendelkezésére bocsátani.

A társaság több havi bérrel tartozik alkalmazottjainak valamint közel 280 000 felhasználatlan és kifizetetlen repülőjegyet hagyott maga után. Ľubomír Bugáň legutóbbi nyilatkozata szerint az értintetteknek valószínüleg le kell mondaniuk követeléseikről mivel a társaság vagyona a csődeljárás költségeit sem fedezi. A Sky Europe közel 500 alkalmazottjának tartozik legalább 1 havi bérével.

 

Szólj hozzá!

Megvonták a Seagle Air repülési koncesszióját.

2009.12.17. 10:11 tomus

A szlovák SkyEurope csődjét követően északi szomszédunk újabb légitársasága kényszerül tevékenységének beszüntetésére. A Seagle Air főként charterutakat üzemeltető légitársaság akiktől a közlekedési minisztérium megvonta a repülési koncessziót. Az intézkedés péntektől hatályos.

 

A szlovák repülésügyi hatóság egy vizsgálata során fényderült a légitársaság pénzügyi nehézségeire és műszaki hiányosságaira is. A közlekedési minisztérium szóvivőjének nyilatkozata szerint - a Segle Air már nem jogosult a repülési koncesszióra.

A mintegy 200 dolgozót foglalkoztató légitársaság októberben pénzügyi nehézségei miatt már az összes járatát leállította. A Seagle Airt eredetileg repülőiskolaként alapították 1995-ben, majd 2007-ben vált légitársasággá.

Szólj hozzá!

Karácsonyi sztrájk a Malév-pilótáktól

2009.12.17. 10:09 tomus

 A pilóták érdekvédelmi szövetsége a Hunalpa határozatlan idejű sztrájkot hirdetett december 24. Reggelére.

A pilóták 24,3 százalékos béremelést követelnek, ami a bruttó 2,2 – 3 millió forintos fizetéseik melett 550 000 forintos havi béremelést jelent. A melév jelenleg 220 pilótával dolgozik, tehát a követelés az egyébként is nehéz helyzetben lévő légitársaság számára nyilván teljesíthetetlen.

Szólj hozzá!

Akciós repülőjegyek Párizsba!!!

2009.12.15. 16:24 tomus

A 2010 január, február, március és április hónapjaira érvényes repülőjegy akció kretén belül már 25 602 Ft-tól repülhet Párizsba.

Az akciós repülőjegy Párizsba természetesen menettérti, a részletekért kattintson ide

Szólj hozzá!

A British Airways jogi úton lép fel a sztrájk ellen

2009.12.15. 11:39 tomus

Ahogy az eddigi sztrájkok legtöbbjének a Unite szakszervezet sztrájkjának is a légitársaság által tervezett leépítések és megszorítások adnak okot. Miután a szakszervezetnek nem sikerült megegyeznie a British Airways-el az utaskísérők bejelentették, hogy szokatlanul hosszú december 22-től január 2-ig tartó sztrájkot hirdetnek.

A légitársaság számításai szerint a munkabeszüntetés mintegy 120 milliárd forintnak megfelelő font veszteséget termelne. A tervezett sztrájk több mint 900 000 utast érintene, köztük a London – Budapest járaton utazókat is.

A British Airways felajánlotta, hogy akiknek a sztrájkidőszakra, vagy a kezdő- és zárónapot megelőző, illetve követő 48 órára jegyfoglalásuk van, azt költségmentesen átfoglalhatják a cég más járataira a következő egy éven belül.

A légitársaság komoly anyagi gondokkal küzd, a leg meglepőbb az, hogy a British Airways a legerősebb időszaknak számító nyári hónapokban termelte a legnagyobb veszteséget.

Szólj hozzá!

Csökkenti Romániai járatainak számát a Malév

2009.12.15. 11:38 tomus

A malév 65-ről 45-re csökkentette romániai járatainak számát a téli időszakra.

A Malév idén 280 ezer utast szállított romániai járatain. A légitársaság járatainak csökkentését a válsággal indokolta, de az intézkedéstől 7-8 %-os növekedést várnak a járatok telítettségét illetően. A Malév nem csak a jegyárakkal, hanem a budapesti szálodákkal közösen kínált akcióival is szeretné inspirálni utasait.

Szólj hozzá!

Budapest-Tokió charter járatok indulnak jövőre

2009.12.15. 11:38 tomus

Az Alconet japán charter járatokat üzemeltető cég és a kijevi Aerosvit légitársaság sikeres tárgyalásának eredményeként, 2010. július 2. és szeptember 22. között heti rendszerességgel közvetlen charter-járatok indulnak Japán és Magyarország között – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.



A gép típusa: Boeing 767-300ER, amely 197 turista, és 22 business férőhellyel rendelkezik. A megállapodásra az új, open-sky légügyi szabályzat keretében kerülhetett sor, amelynek értelmében két úti cél között egy harmadik ország légitársasága is repülhet.

A járatindítás a Magyar Turizmus Zrt. tokiói külképviseletének közreműködésében valósul meg, mivel a képviselet jelentős szerepet töltött be a légitársaságok és a japán charter-üzemeltető cégek közötti szerződés előkészítésében.

A Tokió-Budapest járat nem csak Magyarország, hanem a környező országok vendégforgalmának szempontjából is fontos, tekintettel arra, hogy a japán utazók úti célja általában nem egy ország, hanem egy több országot felölelő turisztikai régió. Mint arról korábban beszámoltunk, az MT Zrt. céljai között szerepel a negatív beutazási trend megállítása, a japán vendégek átlagos tartózkodási idejének 10%-os növelése, valamint új utazási csomagok bevezetése a környező országokkal együttműködve.

A járatindításhoz kapcsolódóan előkészületben van egy Légi Marketing Alap (LMA) létrehozása is, amelyhez a szükséges forrást a Magyar Turizmus Zrt., a japán utazási irodák szövetsége, a JATA (Japan Association of Travel Agents) és a japán utazási irodák biztosítanák.

Mint ismert, az LMA létrehozását a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezte 2007-ben, annak érdekében, hogy több új légi járat indítását ösztönözze és segítse magyarországi repülőterekre. Az új járatok megfelelő kapacitás-kihasználtsága érdekében a Légi Marketing Alap – a rendelkezésre álló pénzügyi források megsokszorozásával – segíti Magyarország mint turisztikai célterület népszerűsítését azokon a küldőpiacokon, ahonnan az új járatok indítása várható.

A Tokio-Budapest járat mellett, a LOT légitársasággal való szerződés értelmében, Tokió-Varsó járatok is fognak indulni, amelyek a Visegrádi Négyek országaival (Csehország, Magyarország, Szlovákia és Lengyelország) együttműködésben szintén vendégeket hoznak majd Magyarországra.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2009. december 14.

Gy. Mészáros Ágnes

Szólj hozzá!

Újraindította Belgrád – Budapest járatát a Malév

2009.12.15. 11:37 tomus

Hétfőn újraindította az  1992-ben felfüggesztett belgrádi menetrend szerinti járatát a Malév, Napi egy járatpár közlekedik a Nikola Tesla és Ferihegy repülőterek között.

 

A légitársaság főként az üzleti céllal utazókat célozza az ujraindított járattal, de a turisztikai utasok számának növekedésére is számítanak.

A járat indítása egyenlőre sikeresnek tűnik ezt bizonyítja a decemberi 70 %-os férőhely-kihasználtság ami egy induló járat esetén nagyon jó eredménynek számít.


December 19-én hatálybalépett a Nyugat-Balkán európai uniós vízummentessége ami szintén pozitív hatással lehet az uj járat életére. A Malév nyáron növekvő utasforgalomra számít ami megalapozhatja a járatok számának növelését.

 

 

Szólj hozzá!

Olcsó repülőjegyek New York-ba

2009.12.02. 17:16 tomus

Olcsó repülőjegyek New York-ba, kihagyhatatlan ajánlat.

Olcsó repülőjegyek New York-ba, csupán 138 758 Ft-ért.

Az olcsó repülőjegyek 2010 Január, Február és Március hónapra foglalhatók.

Az olcsó repülőjegyek melett szállást is foglalhatunk az oldalon, tehát valóban pár perc alatt megszervezhetjük a New York-i kirándulást.

A járat Budapestről indul Milánói átszálással majd a New Yokr-i nemzetközi repülőtérre érkezik. Részletes információk a New York-i repülőtérről ITT.

Szólj hozzá!

Sztrájk a Finnair-nél

2009.12.01. 13:34 tomus

Sztrájkol a Finnair földi személyzete. Mindössze két hete fejeződött be a Finn légitársaság pilótáinak munkabeszüntetése máris itt a következő kiesés. Ezúttal a légitársaság földi személyzete kezdett sztrájkba. A sztrájkot hétfőn reggel kezdték, azóta 20 járatot volt kénytelen törölni a Finnair.

A földi személyzet a légitársaság hétfői bejelentése miatt sztrájkol melyszerint a részleget kiszervezik így a munkahelyek száma is csökken. A Finnair megtakarítási terve közel 500 alkalmazott kiszervezésével jár.

Az előző sztrájk több mint 30 000 utast és 450 Finnair járatot érintett. A légitársaság a sztrájk okozta napi veszteségét hozzávetőleg 2,2-5 millió eróra becsuli.
 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása