Hol a legolcsóbb a repülőjegy???

2009.09.28. 13:39 tomus

Úgy gondoltam hasznos dolog összehasonlítani néhány magyar repülőjegy foglaló oldal árait, hogy megtudjuk hol a legérdemesebb repülőjegyet foglalni. Vajon hol találhatók az olcsó repülőjegyek?

Első körben egy rövid összehasonlítást végeztem az alábbi oldalakon www.pelikan.hu, www.repjegy.hu, www.repulojegyek.hu, www.fapados.hu

Persze tudom, hogy van még rengeteg oldal ahol érdemes nézelődni, ez az összehasonlitás azonban csak az előjáték. Tervezem ugyanis, hogy egy átfogó, 15-20 utat és a legtöbb repjegy foglalós oldalt érintő összehasonlítást készitek amiből remélhetőleg kiderül, hogy hol találhatók az olcsó repülőjegyek.

A fent említett 4 oldalon 4 repülőjegyet hasonlítottam össze természetesen mindenütt ugyanarra a dátumra. Amszterdam, Párizs, London és Barcelóna voltak azok a városok amikre most rákerestem, hogy megtudjam, hogy hol a legolcsóbb a repülőjegy. Egyértelmű favorit azonban nem született. A különbségek nem tul nagyok maximum 7000 Ft-os eltérést találtam 2 repülőjegy között ugyanarra a járatra, de inkább az 1000-2000 Ft-os különbségek a jellemzők.

Nézzük az eredményeket:

Barcelónába és Londonba a www.pelikan.hu kínált olcsób repülőjegyet, a Londoni repülőjegy esetén született a legnagyobb különbözet, mivel a legdrágább repülőjegy majdnem 7000 Ft-al volt drágább a pelikánénál ami a legolcsobb repülőjegyet kínálta.

A Párizsba utazók a repjegy.hu-val jártak volna a legjobban, ennél a repülőjegynél a legdrágább a pelikan.hu volt.

Amszterdamba a repulojegyek.hu-n találtam a legolcsóbb repülőjegyet aminél a fapados.hu álltal kínált repülőjegy 1900 Ft-al volt drágább.

 

Tehát ebből a rövid összehasonlításból legalább annyi kiderül, hogy nincs tuti tipp a legolcsóbb repülőjegy megtalálására, egyszerűen nincs olyan oldal ami minden esetben a legolcsóbb lenne, sajnos minden repülőjegy vásárlásakor körül kell nézni több oldalon mert csak így található meg a valóban olcsó repülőjegy.

Sajnos annyit nem utazom, hogy minden oldallal legyen tapasztalatom az azonban biztos, hogy néhol nagy különbségek vannak az oldalak használhatóságában is. A következő felmérésnél majd ezeket is felsorolom. Most csak egyetlen példát említenék: a barcelónai jegy esetében a pelikán nemcsak a legolcsóbb volt, hanem a +/- 7 napos keresési opciónak köszönhetően figyelmeztetett arra is, hogy egy héttel később 80 000 Ft helyett 60 000 Ft-ért is repülhetnék, tehát akinek nem valami konkrét időponthoz, találkozóhoz kötött az utazása, annak nem kell külön minden napra rákeresni, mert a rendszer a megadott időponttól számított +/- 7 napos időintervallumot is megnézi és ha talál olcsóbb jegyet mint az általunk megadott időponton akkor azt jelzi. Szerintem ez egy nagyon hasznos opció, jó lenne ha a többi portálon is elérhető lenne.

 

 

Szólj hozzá!

Ryanair vs SAS

2009.09.28. 13:04 tomus

Az elmúlt hetekben komoly sajtóháború folyik az SAS és a Ryanair között. A történet talán legérdekesebb része az volt amikor a Ryanair felajánlotta a SAS vezérkarának, hogy utazzon velük, hogy megtudják, hogy hogyan lehet olcsón jó szolgáltatást nyújtani. A cég szerint azonban az SAS sajtófőnökének nem jár repülőjegy mert szerintük ő nem tartozik a vezérkarhoz. A SAS sajtófőnöke azonban lefoglalt egy repülőjegyet a Stockholm-London útvonalra, majd publikálta, hogy a repülőjegy, ami a Ryanair szerint 940 SEK-be kerül, a valóságban illetékekkel együtt 1.564 SEK-be került. Ugyanazon a napon az SAS álltal kínált repülőjegyek 1918 SEK-ért voltak elérhetőek. A Ryanairnél elért megtakarítás nem állt arányban a kényelmetlenséggel: a fapadossal ugyanis 2,5-3 órával tartott tovább az út belvárostól belvárosig és reggel 6-kor kellett elindulni, hogy egy déli 13:00 órai találkozóra Londonba érjen az utas. A visszaút a Ryanair-rel 24-én csütörtökön lesz, az útról az SAS a Facebook-on és Twitteren folyamatos tudósítást ad majd. Érdemes lesz figyelni :-)

Szólj hozzá!

St Hillarie de Touvet

2009.09.28. 09:58 tomus

Sajnos csak pár napja indítottam ezt a blogot ezért nem tudtam időben írni a St Hillarie de Touvet-i Légi jelmezbálról. Bár az esemény idén már megrendezésre került, azt hiszem megérdemel egy rövid bemutatást.

 

St Hillarie de Touvet egy kis falu a Francia Alpokban - a település egy 600 méteres sziklafal tetején fekszik, szinte karnyújtásnyira a Mont Blanc-tól. A hely adottságainak köszönhetően itt találták fel a sárkányrepülést és a siklóernyőzést. St. Hillarie méltó módon őrzi az alapító atyák szellemét, mivel minden évben itt kerül megrendezésre a világ legnagyobb légi fesztiválja. A filmfesztivállal és vásárral egybekötött légi jelmezbál a sportágak legnívósabb eseménye. Az alábbi linken találtok egy rövid videót, érdemes megnézni: http://www.coupe-icare.org/

 

Azthiszem 2010-ben megpróbálok ellátogatni a fesztiválra :-)

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása