Most akkor lehet hazudni vagy nem?

2009.10.27. 15:36 tomus

Már nem emlékszem pontosan, hogy mikor és nincs kedvem utánnanézni, de tudom, hogy pár évvel ezelőtt életbelépett egy törvény mely szerint a légitársaságok csak a repülőjegy teljes árát hirdethetik meg, illetékekkel, mindennel együtt. Ennek az volt a fő oka, hogy a fapados légitársaságok olcsó repülőjegyek címen meghirdettek szinte minden repülőjegyet. Mivel csak a repülőjegy árát tüntették fel az ajánlatban ezért valóban atraktív repülőjegyeárakkal tudtak operálni. A vásárló csak a fizetés előtti pillanatokban tudta meg, hogy az olcsó repülőjegy a meghirdetett árnál 10x 20x drágább.

Természetesen az új törvényt nem vették azonnal komolyan a légitársaságok, de miután 2007-ben a Sky Europe-ot és a Ryanairt 10-10 millió forintos birsággal sulytotta a Gazdasági Versenyhivatal eltűntek az olcsó repülőjegyek, mivel egyik társaság sem merte pár ezer forintos áron meghirdetni az egyébként 20-30 000 Ft-os repülőjegyeket.

Úgylátszik a törvény már elég régi ahhoz, hogy beporosodjon és eltűnjön a köztudatból, vagy megint legyártottak hozzá 3-4 kiskaput amit bárki szabadon használhat így pl.: a Wizz Air reklámozhat repülőjegyet Marosvásárhelyre 2080 Ft-ért ami a valóságban 24980 Ft. Persze alatta van több sornyi szöveg ahonnan egy mikroszkóp segitségével valószínűleg kiolvasható, hogy a reális ár magasabb lessz mint amit meghirdettek.

Aki tehetősebb az választhat drágább desztinációt is mivel a Wizz Air főoldalán találhatók még nagyon olcsó repülőjegyek Düsseldorfba vagy Velencébe 3680 Ft ért. A reális ár a Düsseldorfi nagyon olcsó repülőjegy esetében 21 980 Ft. Ami kétség kívül nagyon jó ár és pont ezért nem értem, hogy miért nem lehet meghirdetni a reális árakat, miért kell pár ezer forintos repülőjegyajánlatokkal a szegény tudatlan emberek idelyét rabolni. Az ilyen jellegű reklámnak csak az dől be aki még nem vásárolt repülőjegyet soha életében ám ez a tapasztalat nem feltétlenül azt erősíti majd benn, hogy érdemes online vásárolni.

Ja és még egy apró üzenet a Wizz Air online fejlesztőinek. Ha már meghirdetnek egy desztinációt a főoldalon akkor azt az apróságot igazán megtehetnék, hogy az adott desztinációra kattintva a felhasználó ne az üres repülőjegy keresőt találja maga előtt és kelljen kikeresnie, hogy hová is szeretne repülni. Ha arra kattintok, hogy akciós repülőjegyek Düsseldorfba 3680 Ft ért akkor a keresőben legyen már előre kitöltve a kiindulás (Budapest) valamint az érkezés (Düsseldorf).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olcsorepulojegy.blog.hu/api/trackback/id/tr911479119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása