Olcsó repülőjegyek, Akciós repülőjegyek repülőjegy

Olcsó repülőjegyek online foglalása. Friss hírek a légiközlekedésről. Akciós repülőjegyek. Olcsó repülőjegy a világon bárhová. Fapados repülőjegyek.

Friss topikok

Budapest-Tokió charter járatok indulnak jövőre

2009.12.15. 11:38 tomus

Az Alconet japán charter járatokat üzemeltető cég és a kijevi Aerosvit légitársaság sikeres tárgyalásának eredményeként, 2010. július 2. és szeptember 22. között heti rendszerességgel közvetlen charter-járatok indulnak Japán és Magyarország között – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.



A gép típusa: Boeing 767-300ER, amely 197 turista, és 22 business férőhellyel rendelkezik. A megállapodásra az új, open-sky légügyi szabályzat keretében kerülhetett sor, amelynek értelmében két úti cél között egy harmadik ország légitársasága is repülhet.

A járatindítás a Magyar Turizmus Zrt. tokiói külképviseletének közreműködésében valósul meg, mivel a képviselet jelentős szerepet töltött be a légitársaságok és a japán charter-üzemeltető cégek közötti szerződés előkészítésében.

A Tokió-Budapest járat nem csak Magyarország, hanem a környező országok vendégforgalmának szempontjából is fontos, tekintettel arra, hogy a japán utazók úti célja általában nem egy ország, hanem egy több országot felölelő turisztikai régió. Mint arról korábban beszámoltunk, az MT Zrt. céljai között szerepel a negatív beutazási trend megállítása, a japán vendégek átlagos tartózkodási idejének 10%-os növelése, valamint új utazási csomagok bevezetése a környező országokkal együttműködve.

A járatindításhoz kapcsolódóan előkészületben van egy Légi Marketing Alap (LMA) létrehozása is, amelyhez a szükséges forrást a Magyar Turizmus Zrt., a japán utazási irodák szövetsége, a JATA (Japan Association of Travel Agents) és a japán utazási irodák biztosítanák.

Mint ismert, az LMA létrehozását a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezte 2007-ben, annak érdekében, hogy több új légi járat indítását ösztönözze és segítse magyarországi repülőterekre. Az új járatok megfelelő kapacitás-kihasználtsága érdekében a Légi Marketing Alap – a rendelkezésre álló pénzügyi források megsokszorozásával – segíti Magyarország mint turisztikai célterület népszerűsítését azokon a küldőpiacokon, ahonnan az új járatok indítása várható.

A Tokio-Budapest járat mellett, a LOT légitársasággal való szerződés értelmében, Tokió-Varsó járatok is fognak indulni, amelyek a Visegrádi Négyek országaival (Csehország, Magyarország, Szlovákia és Lengyelország) együttműködésben szintén vendégeket hoznak majd Magyarországra.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2009. december 14.

Gy. Mészáros Ágnes

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olcsorepulojegy.blog.hu/api/trackback/id/tr611599426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása