500 Sky Europe alkalmazott vár hiába.

2009.12.17. 10:12 tomus

 Ľubomír Bugáň az Új Szó-nak adott nyilatkozata alapján a szlovák bíróság még idén megszüntetheti a fapados légitársaság ellen folyó csődeljárást amivel a Sky Europe több ezer ügyfele és hitelezője károsodna.

A komoly gondokkal küzdő légitársaság ellen idén szeptember 9-én indult csődeljárás, mivel a pozsonyi bíróság szerint a cég helyzete nem tette lehetővé az átszervezést. A döntés előtt a szlovák fapados légitársaságnak több izben is problémái voltak a gépeit fogadó repterekkel mivel a cég tartozásai miatt azok nem akarták fogadni gépeiket. A társaság sikertelenül keresett befektetőket, a szerintük a társaság lábraállításához szükséges 18 millió eurót senki nem volt hajlandó a Sky Europe rendelkezésére bocsátani.

A társaság több havi bérrel tartozik alkalmazottjainak valamint közel 280 000 felhasználatlan és kifizetetlen repülőjegyet hagyott maga után. Ľubomír Bugáň legutóbbi nyilatkozata szerint az értintetteknek valószínüleg le kell mondaniuk követeléseikről mivel a társaság vagyona a csődeljárás költségeit sem fedezi. A Sky Europe közel 500 alkalmazottjának tartozik legalább 1 havi bérével.

 

Szólj hozzá!

Megvonták a Seagle Air repülési koncesszióját.

2009.12.17. 10:11 tomus

A szlovák SkyEurope csődjét követően északi szomszédunk újabb légitársasága kényszerül tevékenységének beszüntetésére. A Seagle Air főként charterutakat üzemeltető légitársaság akiktől a közlekedési minisztérium megvonta a repülési koncessziót. Az intézkedés péntektől hatályos.

 

A szlovák repülésügyi hatóság egy vizsgálata során fényderült a légitársaság pénzügyi nehézségeire és műszaki hiányosságaira is. A közlekedési minisztérium szóvivőjének nyilatkozata szerint - a Segle Air már nem jogosult a repülési koncesszióra.

A mintegy 200 dolgozót foglalkoztató légitársaság októberben pénzügyi nehézségei miatt már az összes járatát leállította. A Seagle Airt eredetileg repülőiskolaként alapították 1995-ben, majd 2007-ben vált légitársasággá.

Szólj hozzá!

Karácsonyi sztrájk a Malév-pilótáktól

2009.12.17. 10:09 tomus

 A pilóták érdekvédelmi szövetsége a Hunalpa határozatlan idejű sztrájkot hirdetett december 24. Reggelére.

A pilóták 24,3 százalékos béremelést követelnek, ami a bruttó 2,2 – 3 millió forintos fizetéseik melett 550 000 forintos havi béremelést jelent. A melév jelenleg 220 pilótával dolgozik, tehát a követelés az egyébként is nehéz helyzetben lévő légitársaság számára nyilván teljesíthetetlen.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása