Bio üzemanyagot tesztel a KLM

2009.11.05. 13:44 tomus

A holland légitársaság elsőként a világon teszteli biokerozin meghajtást. A KLM november 23.-ára tervezi a teszt végrehalytását egy Boeing 747-es repülőgéppel. Az egyik hajtóművet 50%-ban hagyományos kerozin 50%-ban pedig biokerozin hajtja majd.

Amennyiben a teszt jól sikerül hatalmast lépést tehet a KLM a környezetszennyezés ellen, de ehez természetesen szüksége lessz támogatókra. Ha a 23.-ai teszt kecsektető eredményeket hoz a politikai támogatást nyilván megkapják.

 A légiközlekedés környezetünkre gyakorolt hatása óriási. A repülőgépek széndioxidkibocsájtása és zajterhelése nagy mértékben befolyásolja a környezetet. Nem véletlen tehát, hogy világszerte keresik a megoldást. 2012-től például kötelező lessz a "folyamatos süllyedés". Az az 100 reptéren, köztük Ferihegyen is a pilóták új módszert alkalmaznak a leszálláshoz amivel nagyban csökkentik a széndioxid kibocsájtást és a zajterhelést. A folyamatos süllyedés azt jelenti, hogy a repülőgépek folyamatosan, nem pedig szakaszosan süllyedve "lépcsősen" landolnak.

Amennyiben a módszert mind a 100 reptéren kötelezővé teszik több mint 100 000 tonna üzemanyagot és több 10 millió eurót spórolhatnak a légitársaságok. Mindemelett a folyamatos süllyedés 10-15%-al csökkenti egy-egy gép zajhatását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olcsorepulojegy.blog.hu/api/trackback/id/tr141502362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása